Programmaboekje 'Verkeerd Verbonden?!' zaterdag 10 juni 2023

Programmaboekje 'Verkeerd Verbonden?!' zaterdag 10 juni 2023

Verkeerd Verbonden?!

Wat is er toch aan de hand in de wereld? Een oorlog aan de rand van Europa, een onoplosbaar stikstofprobleem, en een groot wantrouwen in de politiek. Het wemelt van de tegenstellingen. Deze tegenstellingen waren het startpunt van de theatergroep 2023 afgelopen september. Tegenstellingen in de maatschappij, maar ook in taal: zwart-wit, bas-alt. Vandaar de titel van de voorstelling: “Verkeerd Verbonden?!”.
Voice Box geeft op geheel eigen wijze invulling aan dit thema. Van liefde naar haat naar het durven bang te zijn. Oorlog, maatschappelijke strijd, en het mooie van het leven: het komt allemaal voorbij. Mannen tegen vrouwen, sinus tegen cosinus, de voorstelling zit vol tegenstelling. Het koor krijgt hierbij onder andere versterking van een strijkkwartet vanuit Musica Montana, dat vanaf 1976 de repetities hield in onze locatie dit jaar: de kapel van Onze Lieve Vrouw Ter Eem. Theaterkoor Voice Box gaat op deze plek een poging doen de gewonde samenleving te verbinden.

Het Eemklooster

Oud ontmoet nieuw

Het in 1932 gebouwde klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem is van oudsher van grote betekenis in de wijde omgeving. Bijna 80 jaar huisden de zusters van de congregatie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort in het klooster waar zij onderwijs en onderdak boden aan vele meisjes. Gaandeweg werd het onderwijsaanbod in het klooster uitgebreid; menig Amersfoorter genoot er zijn middelbareschooltijd. Opvang voor kinderen is er altijd gebleven, met inmiddels 25 jaar kinderdagopvang en buitenschoolse opvang, ook na het vertrek van de zusters. 

Tegenwoordig vormt het Eemklooster voor steeds meer ondernemers, veelal actief in welzijn, de creatieve sector en erfgoedbehoud, een working community met horeca, sport en andere faciliteiten.

Om het Rijksmonument voor de toekomst te behouden, is er onderhoud en een hernieuwde bestemming nodig. Het uitgangspunt hierbij is dat de toekomstige invulling van het Eemklooster zijn oorsprong vindt in de rijke historie. Het klooster is altijd van waarde geweest voor de maatschappij, en dat moet zo blijven. Oud ontmoet nieuw dus. 

Repertoire

2023 06 02 Repertoirelijst Deel1

2023 06 02 Repertoirelijst Deel22023 04 30 PersfotosVoicebox Eemklooster JessieKamp 040

foto's Jessie Kamp   

Regisseur Jaap de Winter

Met Voice Box bouwde ik aan de voorstelling ‘Verkeerd Verbonden?!’. 

Een programma vol tegenstellingen. Met de theatergroep en de dirigent is er hard maar met veel plezier aan deze voorstelling gewerkt.

Bij theaterregie kijk je naar het verhaal en het toneelbeeld van de voorstelling. Als koor zing je niet alleen je noten maar vertel je ook een verhaal. Daarbij maak je gebruik van je stem, je houding, mimiek en beweging. Verschillende kooropstellingen en choreografie ondersteunen dat verhaal. Zo hebben we verschillende theatrale momenten in de voorstelling verwerkt. Tijdens het ‘koorweekend’ werden er verschillende ideeën en theaterwerkvormen uitgeprobeerd, workshops gevolgd en werd de basis gelegd voor de uiteindelijke voorstelling. 

De theatergroep heeft naast de invulling van het programma ook de organisatie rond de voorstelling gecoördineerd! Een hele klus!

In het programma ziet u koorbewerkingen van wereldmuziek, hedendaagse en klassieke liederen, afwisselend verpakt in verrassende scènes. Ondersteund door muzikanten en een gastoptreden, alles onder leiding van de dirigent.

Voice Box, een theaterkoor met knotsgekke, creatieve, enthousiaste mensen is altijd op zoek naar inspirerende locaties en ‘out of the box acties’. Dit keer in de prachtige kerk van het O.L.V.-klooster. Een boeiende belevenis!

Dirigent Fabian Wasterval

Na mijn bachelor docent muziek (ArtEZ Conservatorium, Zwolle) kwam ik in 2021 al snel bij deze warme groep mensen terecht. Ik viel midden in de voorbereidingen van de beoogde benefietvoorstelling 'Amersfoort Aan Zee', maar die verliep door de bekende perikelen net even anders met een mooi (digitaal) optreden bij Serious Request. In 2022 traden wij vervolgens buiten op in Park Elisabeth Groen te Amersfoort.

Net even anders; een typering die goed bij mezelf en dit koor past. De groep barst van de creatieve ideeën en in mijn hoofd zijn weinig muzikale routes te gek. Al jarenlang is het arrangeren een grote passie van mij en vind ik het super om binnen dit proces mijn eigen twist te geven aan bestaande muziek. 
Zodoende beleef ik er een hoop plezier aan om sturing te geven aan deze creatieve stroom. Dit brengt ons als koor op een hoop verschillende plekken waar ikzelf als dirigent nooit heen zou gaan. Letterlijk en figuurlijk…!

Vandaag in 2023 in het Eemklooster de voorstelling 'Verkeerd verbonden?!'. Wij danken u enorm voor uw komst en hopen dat u gaat genieten! Dan gaan wij dat, nu alle voorbereidingen achter de rug zijn, ook doen. Afgesproken?!

2023 04 30 PersfotosVoicebox Eemklooster JessieKamp 037

v.l.n.r. de Theatergroep: Petra, Helene, Gert-Jan, (Jaap, Fabian), Maarten en Sylvia (Josette ontbreekt op bovenstaande foto)
Josette >

Josette

57 Voice Box leden treden vandaag op:

Sopranen: 

Adinda Liebeton, Alice Koster, Anky Neut, Anne de Vries, Anne Marie Smetsers, Anneke Sarolea-Hoekstra, Hester Boonstra, Janneke Spaan, José Belgers, Kino van den Bergh, Liesbeth Ram, Lydeke Fransen, Marianne Breugem, Marieke Ursem, Pien Krolis, Ragna Edelbroek, Roelie Grit, Suzanne Storms, Sylvia Ankoné, Tamar Spaan

Tenoren: 

Gert Lodewijk, Gert-Jan Nieland, Jacques Vervuurt, Jan Poortman, Joost Seijsener, Maarten Krol, Ron Nap, Ruud Wolse

Alten: 

Agnes Scholte, Anne van Daalen, Anneke van Dijck, Annelies Ruijter, Carola Kelholt, Clari Luiten, Elly van der Veen, Erna Roesink, Gabrielle van Asbeck, Gerda van Bokhorst, Gerda Wichards, Helene de Jong, Jacqueline van der Geest, Josette Dopper, Karin van Hamersveld, Liesbeth Vernhout, Loes Burger, Louis Boone, Marga Roskam, Marie-Hélène Linthorst, Mariet Thuis, Petra Vervuurt, Ria Voorneman en Trudy van Twillert

Bassen: 

Harry Hilderink, Jaap Vernhout, Jan van der Meulen, Jos Huisman en Wim Siteur

Sponsoren

JBMW

2022 06 01 Sarmuse Logo 300x300

Pot Logo met hofleverancier

2018 06 01 Nieland Logo

FrederiqueBuijs

2023 05 10 Villa Hooghe Heide Logo 600x337

2018 06 01 Gunie du Chatinier 2

Jan-Poortman-logo

2023 05 13 Kapsalon Crystal Palace Logo 480x480

 

logo Waterlijn

 

2023 05 24 MensEnOnderneming Logo 600x152

2023 06 02 Loopbaan Spirit Logo 293x80

 

2023 05 21 Optiek Verkerk Logo 504x130

2023 05 31 Jumbo logo 600x167

 

 

Subsidiënten:

logo gemeente Amersfoort

 

KFHein

2023 05 05 MienVantSant Logo 600x200

 

 
pbcf oranje horizontaaltagline rgb
 Gastoptredens:
Film, techniek en fotografie:
2022 06 01 Hero Jaspers logo 300x124

2023 06 01 Expressive Audio Rental Logo 600x244

2022 06 01 JessieKamp logo 600x72Fotografie

 Met dank aan:

 • Dirigent: Fabian Wasterval
 • Regisseur: Jaap de Winter
 • Pianobegeleiding: Michel de Kort
 • Theatergroep: Sylvia Ankoné, Maarten Krol, Josette Dopper, Gert-Jan Nieland, Helene de Jong en Petra Vervuurt
 • Bestuur: Jacques Vervuurt, Jos Huisman, Gabrielle van Asbeck, Gerda Wichards, Pien Krolis, Louise Boone
 • PR: Anne de Vries, Anneke Sarolea-Hoekstra
 • Kledingcommissie: José Belgers, Loes Burger
 • Reserveren publieksplaatsen: Ruud Wolse
 • Grime coördinator: Liesbeth Ram
 • Logistiek en veiligheid: Jan van der Meulen
 • Filmopnames: Hero Jaspers https://herojaspers.nl
 • Grafisch vormgever: Anky Neut
 • Persfoto's Jessie Kamp https://www.jessiekamp.com 
 • Foto's voorstelling: Rien Dorland
 • Techniek: Expressive Audio Rental https://www.expressiveaudiorental.nl
 • Toneelmeesters: Leslie Krämer & Nico Burgers 
 • Vrijwilligers: Jannie Veldhoen, Marjoke Krikke, Joost Volkers, Tony Maas, catering

Vrienden van Theaterkoor Voice Box

Waar zou je zijn zonder je vrienden? 

Gelukkig heeft Theaterkoor Voice Box ze wel; een groep mensen die Theaterkoor Voice Box een warm hart toedraagt. Een aantal van hen heeft ooit gezongen in het koor. Maar je hoeft natuurlijk geen oud-koorlid te zijn om Vriend te worden. Iedereen kan Vriend worden! 

En als je Vriend bent, dan heeft dat natuurlijk z'n voordelen. Bijvoorbeeld korting op entreekaarten, een VIP-behandeling bij optredens, een warm welkom bij speciale open repetities.
Maar dat is natuurlijk niet alles. Verrassingen zijn altijd mogelijk. Wel 'op z'n Voice Box' natuurlijk. Het enige dat we van onze Vrienden vragen is een vrijwillige bijdrage. 

Wil je meer informatie over deze vriendschap of heb je interesse om Vriend van Voice Box te worden? Neem dan contact op met Lida Leurs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

2022 06 01 Vrienden Loesje 600x841

2022 05 22 Persfoto TheaterkoorVoiceBox JessieKamp 006

Word lid van Theaterkoor Voice Box!

Wat een sprakelend koor toch? Kijk ons eens verbinding zoeken...    met jou?

Theaterkoor Voice Box zoekt nieuwe leden en als jij nou heel enthousiast werd van onze voorstelling dan ben je van harte welkom bij onze open repetitie op dinsdagavond 5 september!

Meer informatie kun je lezen op de websitepagina 'lid worden'
 
Tijden en adres open repetitie 5 september

Inloop 19:45 uur; start 20 uur; einde repetitie 22:15 uur
Grote Koppel 65 te Amersfoort (gebouw Juliana).