Zingen bij Voice Box
Inloggen/uitloggen

 

2014-09-13 Site Dag van de Amateurkunst 92013-06-08 Site VoiceBox optreden 92015-01-20 Site Repetitie avond 37

Lid zijn van Theaterkoor Voice Box betekent halen en brengen: je vindt er een warm bad van creatieve, gezellige mensen met wie je heerlijk kunt zingen, spelen en praten. Er heerst een open sfeer, met aandacht voor elkaar, maar ook voor het gezamenlijke doel: het maken van voorstellingen van een vrij hoog artistiek niveau. Voor dat gezamenlijke doel wordt de inzet van alle leden verwacht: tijdig repetoire uit het hoofd leren, en een bijdrage leveren aan één of meer verenigingsactiviteiten, of rondom een voorstelling.

Hoe komt een voorstelling tot stand?

De dirigent bedenkt een concept en werkt dat uit met de theatergroep. De meest wilde ideeën vliegen dan over de tafel. Dat wordt tot werkbare proporties teruggebracht en moet dan tot slot uitmonden in een duidelijk uitgewerkt en professioneel draaiboek. De dirigent verzamelt intussen geschikte nummers voor het thema - waarbij koorleden ook suggesties kunnen doen - en maakt daar zo nodig zelf een arrangement voor dat voor ons geschikt is. Dan gaan we aan de slag met instuderen van het repertoire en het uitproberen van theaterelementen. In de creatieve groep die Voice Box vormt, ontstaan juist tijdens de repetities leuke en gekke dingen die we meenemen in de voorstelling. In zo'n periode is het hard werken geblazen, maar wordt er ook veel gelachen!

Hoe gaat het eraan toe tijdens een repetitie?

Voorafgaand aan een repetitie zijn er al veel leden actief: stoelen klaarzetten, koffie zetten, soms vergaderen met de theatergroep of ander werkgroepje. Het eerste kwartier van de repetitie zingen we in; daarbij is veel aandacht voor stemvorming en ademhalingstechnieken, waardoor je bijvoorbeeld makkelijker en beter hoge noten kunt zingen. Daarna wordt er gerepeteerd, soms met het hele koor, maar ook regelmatig in aparte stemgroepen. Het "theaterdeel", dus alles wat de zang ondersteunt, krijgt een prominente plaats in de repetitie. Één repetitie avond per maand staat nadrukkelijk in het teken van het theatrale. Je moet daarbij denken aan dans, slagwerk, bewegingen, verplaatsingen, houding, gezichtsuitdrukkingen, etc..  Een repetitie avond sluiten we af met een stuk uit ons oud en favoriet repertoire. Op de eerste repetitie avond van de maand is de bar geopend voor een gezamenljke borrel. De repetities zijn dinsdagavond van 20:00 - 22:15 in het clubgebouw van Juliana en Bernhard aan de Grote Koppel 65 te Amersfoort. Het koorjaar loopt gelijk aan het schooljaar. Tijdens schoolvakanties zijn er geen repetities.

Lid worden

Voice Box is een theaterkoor waar gezelligheid en een behoorlijk artistiek niveau samen gaan. Dat betekent dat niet iedereen automatisch mee kan zingen in het koor. Je hoeft niet per se zangles gehad te hebben of koorervaring te hebben, maar een bepaald gevoel voor zang is wel noodzakelijk. Wil je graag meezingen met Voice Box en lid worden van het koor, dan wil Voice Box een paar stappen met je doorlopen.

Meld je aan bij Marianne Haarsma, 06 1324 1585 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Marianne nodigt je uit om een repetitie bij te wonen om te kijken of het koor bij je past.

Vind je het koor leuk en wil je graag lid worden, dan word je uitgenodigd voor een stemtest. Deze test wordt door de dirigent afgenomen bij aanvang van een nieuwe project of wanneer er meerdere kandidaten zijn. Mits er voldoende tijd is om je eigen partij voor de volgende voorstelling in te studeren en de stemtest is goed verlopen, kun je in jouw stemgroep gaan meezingen. Je kunt één maand gratis meezingen om te bekijken of het bevalt; daarna wordt je definitief lid en ga je vanaf dat moment contributie betalen. Is er op dat moment geen ruimte in jouw stemgroep of onvoldoende tijd voor de komende voorstelling, dan word je op de wachtlijst geplaatst en tijdig voor de voorstelling gewaarschuwd. Het kan ook zijn dat je de stemtest niet haalt en dat je nog enige scholing nodig hebt. Dan krijg jet het advies een cursus stemvorming of koorscholing te volgen, zodat je een volgende keer misschien wel voor de test slaagt.

Contributie

Voice Box heeft een getrapt contributie systeem, ingedeeld naar inkomen. Deze is op basis van vrijwilligheid. De conributie is inclusief de kosten van het tweejaarlijkse koorweekend. De bedragen zijn per jaar (met ingang van 1 september 2018);

267,- tot modaal (minimum).

285,- tot twee maal modaal.

305,- boven twee maal modaal.

Tijdens de eerste maand bij Voice Box kun je gratis meezingen; daarna word je definitief lid en ga je contributie betalen. Automatische incasso in meerdere termijnen is mogelijk.

 

2016-02-13 inloopconcert 7