Zingen bij Voice Box

Zingen bij Voice Box

Lid zijn van Theaterkoor Voice Box betekent halen en brengen: je vindt er een warm bad van creatieve, gezellige mensen met wie je heerlijk kunt zingen, spelen en praten. Er heerst een open sfeer, met aandacht voor elkaar, maar ook voor het gezamenlijke doel: het maken van voorstellingen van een vrij hoog artistiek niveau. Voor dat gezamenlijke doel wordt de inzet van alle leden verwacht: tijdig het repertoire uit het hoofd leren en een bijdrage leveren aan één of meer verenigingsactiviteiten, of rondom een voorstelling.

Hoe wij werken


Repertoire

Voice Box heeft als uitgangspunt dat het repertoire bestaat uit 1/3 popmuziek, 1/3 wereldmuziek en 1/3 klassieke muziek. Dit geeft meteen de breedte van de mogelijkheden aan. De dirigent kiest elk jaar de muziekstukken uit in overleg met de TG (TheaterGroep), passend bij het thema van de voorstelling.

De dirigent zorgt voor bladmuziek die via de website binnen het koor verspreid wordt. Ook zingt hij de nummers voor de verschillende stempartijen in. Op de website van Voice Box kunnen leden deze tracks downloaden zodat zij thuis hun eigen stempartij goed kunnen oefenen.

Tijdens de repetitie komen onder leiding van de dirigent de verschillende stempartijen samen en worden de accenten bepaald.

Wij zingen alle nummers uit het hoofd. Dat betekent dus dat je soms echt even moet studeren. Het grote voordeel van deze keuze is dat wij alle ruimte voor theater en beweging hebben terwijl wij zingen.

Een nieuw muziekstuk wordt tijdens de repetitie apart met elke stemgroep geoefend. Om te veel wachten te voorkomen, maken wij regelmatig gebruik van een vaste repetitor. Verschillende stemgroepen oefenen dan in aparte ruimtes, de ene groep met de dirigent, de andere met de repetitor. Nog voor de pauze komen we dan allemaal weer samen om met elkaar de samenklank te vinden.

Repetitie

Elke dinsdagavond repeteren wij van 20.00 tot 22.15 uur aan de Grote Koppel in Amersfoort (het gebouw van Show & Marchingband Juliana). Rond 21.15 uur hebben we een kwartier pauze waarin we koffie of thee drinken met meestal nog wel een traktatie erbij: er is altijd wel iemand jarig in zo'n groot koor!

2015-01-20 Site Repetitie avond 37

We starten de avond met opwarmers, zoals fysieke beweging, ademhalingsoefeningen en/of een canon. Daarna werken we aan ons repertoire, studeren nieuwe nummers in en werken aan onze samenzang. We sluiten de avond vaak af met een nummer dat we al kennen, waardoor we zingend en swingend weer naar huis gaan.

De eerste dinsdag van de maand hebben we een borrel na de repetitie zodat we nog langer bij kunnen kletsen met elkaar. Er is een speciale barcommissie die deze avonden verzorgt.

Ben je enthousiast geworden en wil je meezingen? Klik hier voor meer informatie.