Wat is Voice Box
Inloggen/uitloggen

 

Theaterkoor Voice Box in Amersfoort bestaat uit een groep van ongeveer 75 enthousiaste zangers; mannen en vrouwen tussen de 25 en 70 jaar. We repeteren elke dinsdagavond onder leiding van de dirigent Florian Auls.


Voice Box is een theaterkoor; dat wil zeggen dat de zang altijd gecombineerd wordt met een of meer andere vormen van kunst. Theaterkoor Voice Box maakt voorstellingen rond een thema. Locatie, repertoire en ondersteunende kunstvormen worden uitgezocht, passend bij dit thema.


De zang wordt altijd op een of andere manier gecombineerd met theatrale effecten uit andere kunstvormen zoals dans, drama, vertelkunst, film en schilderkunst.


Een echte Voice Box voorstelling bevat veel verrassing en humor, en vindt plaats op niet voor de hand liggende plekken, zoals een zwembad, een weide langs de beek, een parkeergarage of een spoorwegloods.


Er bestaat geen typisch Voice Box-repertoire

Theaterkoor Voice Box zingt van alles! Van gregoriaans tot popmuziek, van smartlap tot hoogromantiek, van geestelijke liederen tot atonale klankexperimenten, rap en hiphop. 
Een zeer uiteenlopend repertoire in diverse talen; van Nederlands en Engels tot Afrikaans, Surinaams en Latijn.
 Koorleden dragen vaak zelf repertoire aan dat in het thema van de voorstelling past. Als er geen geschikt arrangement beschikbaar is, maakt de dirigent dit zelf.

Om tot een optimale voorstelling te komen gaat Voice Box graag een samenwerking aan met andere organisaties. Regelmatig wordt er een beroep gedaan op professionele kwaliteiten van regisseurs, choreografen, tekstschrijvers (vaak uit het eigen koor) en muzikanten.

 

Kijk hier voor ons Privacy Reglement.

 

2017-06-10 Koor breed 2 site