De dirigent

 Fabian Wasterval
 
Dirigent Fabian Wasterval

Dag allemaal! Mijn naam is Fabian Wasterval en per 1 december mag ik mezelf, met gepaste trots, de nieuwe dirigent van Voice Box noemen. Met mijn 23 jaar ben ik nog vers van de opleiding, maar de afgelopen 5 jaar heb ik mijn strepen verdiend bij verschillende ensembles in Nederland. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met zo'n grote, ambitieuze groep aan het werk te gaan! 

Als dirigent en als mens typeert het perfectionisme me wel: ik zal niet zo snel genoegen nemen met suboptimaal resultaat als ik aanvoel dat er meer in het vat zit. Echter realiseer ik me ten volle dat plezier tijdens een repetitie essentieel is, om vervolgens ook iets moois neer te zetten. Tegelijkertijd merk ik ook dat het plezier bij iedereen toeneemt wanneer de muziek goed klinkt. Het blijft een eeuwige wip-wap, dat dirigeren... 🙂
Voor de rest ben ik fanatiek volleyballer en draag ik áltijd happy socks. Ook geniet ik enorm van lekker eten (ook zéker het koken ervan!), goed gezelschap of een speciaalbiertje op z'n tijd. 

 

 Martin Lekkerkerk

 

Interim-dirigent Martin Lekkerkerk

Martin Lekkerkerk (1964) is opgeleid als docent muziek en pianist. Sinds zijn studiejaren is hij nagenoeg altijd verbonden geweest aan vocale ensembles van allerlei bezetting en formaat.

Als dirigent en arrangeur werkt hij met veel plezier aan muzikale expressie en klank. Daarbij zijn presentatie en theater (en humor waar het past) belangrijke aspecten voor hem.

Al 25 jaar werkt hij ook op Codarts, Hogeschool voor muziek en dans te Rotterdam: als docent piano en tegenwoordig ook als studieloopbaanbegeleider.