De dirigent

 Fabian Wasterval
 
Dirigent Fabian Wasterval

Dag allemaal! Mijn naam is Fabian Wasterval en sinds 1 december 2021 mag ik mezelf, met gepaste trots, de nieuwe dirigent van Voice Box noemen. Met mijn 23 jaar ben ik nog vers van de opleiding, maar de afgelopen 5 jaar heb ik mijn strepen verdiend bij verschillende ensembles in Nederland. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met zo'n grote, ambitieuze groep aan het werk te gaan! 

Als dirigent en als mens typeert het perfectionisme me wel: ik zal niet zo snel genoegen nemen met suboptimaal resultaat als ik aanvoel dat er meer in het vat zit. Echter realiseer ik me ten volle dat plezier tijdens een repetitie essentieel is, om vervolgens ook iets moois neer te zetten. Tegelijkertijd merk ik ook dat het plezier bij iedereen toeneemt wanneer de muziek goed klinkt. Het blijft een eeuwige wip-wap, dat dirigeren... 🙂
Voor de rest ben ik fanatiek volleyballer en draag ik áltijd happy socks. Ook geniet ik enorm van lekker eten (ook zéker het koken ervan!), goed gezelschap of een speciaalbiertje op z'n tijd.